Familia Bunescu

Distribuiți vă rog

„Copilul nostru de 8 ani este diagnosticat cu sindrom Williams. Înainte de începerea colaborării cu Monica, Andrei nu comunica decât prin gesturi de cele mai multe ori nefuncţionale, ţipete sau muşcături, fiind şi foarte ataşat de tabletă şi televizor.

Încă din prima lună, datorită programelor adaptate în funcţie de nevoile copilului,  acesta a început să comunice verbal cu familia, să pună întrebări la nivelul la care putea el în acea clipă şi să renunţe la gadget-uri defintiv, acestea fiind înlocuite cu „vorbărie” şi joc, atât acasă cât şi în parcuri, magazine, etc.

Ne-a explicat că deşi Andrei folosea numai silabe, era important să denumim obiectele după cum poate el pronunţa, pentru ca Andrei să nu mai fie frustrat, şi de la acest pas s-a ajuns la comunicare adevărată, în care el întreabă şi răspunde funcţional ceea ce are nevoie să ştie.

Însă cel mai important este că Monica a lucrat logopedie săptămânal, ne lăsa notat tot ce ea reuşea să lucreze cu el în 3 ore, iar terapeuta lui şi noi foloseam ceea ce ea lucra. Astfel, acum Andrei vorbeşte spontan în propoziţii şi fraze, şi nu mai are comportamente inadecvate, pentru că ne poate spune ce îl deranjează sau doare.

Mulţumim pentru seriozitate şi implicare!”

Distribuiți vă rog
Monica Zinca